С какво се пръскат доматите след засаждане

доматТехнологията за правилното отглеждане на зеленчуци включва използването на различни по вид препарати против листни въшки, акари, белокрилки и други вредители, които пречат на добрата реколта. В магазин Otrovi.com ще откриете разнообразие от препарати за отглеждане на домати и други зеленчукови култури, нуждаещи се от системно пръскане с определени продукти. По този начин ги предпазваме от болести, а респективно и от тяхното загиване. 

Кога се прави първото пръскане на доматите

Тук можем да говорим за една комплексна грижа, целяща постигането на отлични резултати и осигуряването на ефективна защита от пакостливи животински видове и насекоми. Освен засаждане и поливане, е нужно да се помисли и за използването на някои препарати, които осигуряват добра растителна защита. Тяхното приложение започва тогава, когато настъпи пълно вкореняване, или с други думи – около 2 седмици от засяването на доматите. В случай че предварителна обработка срещу болести не е извършена, тя трябва да бъде направена на по-късен етап от поставянето на разсад. За целта се използва топсин или проплант. 

Как да получим добра реколта

Грижата за доматите включва не само третирането им със специален разтвор, но и много други важни дейности, които правят добрата реколта напълно възможна. Пръскането с препарати е важна точка от плана ни да постигнем добри резултати, но можем да направим и още нещо, за да видим пред очите си красива градина, която е в резултат на нашите старания. За подобни постижения е нужно да спазим някои важни условия и съвети като:

  • Отстраняването на пичовете е важно правило при отглеждането на доматите;
  • Обирането на узрелите домати е задължително, за да не се стигне до тяхното презряване;
  • Пречупването върховете на растението ускорява самото узрязване;
  • Пръскането на препарати е нужно за стимулирането на растежа и за защитата от болести. Хубаво е да се използва карбамид и борна киселина;
  • Торенето на градинската почва е препоръчително да се извършва с калиев перманганат през около десет дни. Наторяването с оборска тор е също изключително благоприятно за растежа на посевите.

Качествени препарати за пръскане на зеленчуци ще откриете в магазин Otrovi.com, където Ви очакват и много други решения за борба с вредителите и предпазването на растенията от болести. 

 

1 Comment

  1. Димитър Димитров каза:

    Здравейте, моля направете ми схема за пръска е на домати с препарати и изкус. Торове

Leave a Comment