Будистки монах закупи мерцедеси за $3 милиона

будист в самолет

Фото от видеото, което възмути Тайланд преди 20-на дни

Разследващите органи на Тайланд са установили, че будистки монах си е купил 22 представителни мерцедеса на обща стойност 3 милиона долара. Духовникът на име Луанг Па Нен Кхам се е сдобил с автомобилите през периода 2009 – 2011 г. 

„Извършва се проверка по подозрение в пране на пари и в мошеничество“, съобщават разследващите органи пред ИТАР-ТАСС.

Преди по-малко от месец същият Луанг Па Нен Кхам, който пребивава в манастир в Североизточен Тайланд, предизвика възмущение, след като в интернет бе разпространен видеозапис с него и още двама други свещенослужители, които пътуват в частен самолет, обкръжени от лукс. Видеото породи критики от страна будистката общност в страната. Генералният директор на Националната будистка служба Нопарат Бенджаватананун обяви, че агенцията е видяла видеото по-рано тази година и е предупредила монасите от манастир в североизточната част на Тайланд това да не се повтаря.

Монаси от тайландски манастири напоследък все по-често попадат в криминалните и светските хроники. При проверка на манастири в една от тайландските провинции, в рамките на която монасите са били тестване за употреба на наркотици, 30 са били разстригани, а на двама манастирски настоятели са били отнети сановете, пише БТА. 

Leave a Comment