Адвокат-консултант зае поста на Васил Грудев в ДФ „Земеделие“

Държавен земеделски фондСлед като няколко пъти служебният министър Христо Бозуков изразяваше недоволство от работата на ДФ „Земеделие“, днес изпълнителният директор Васил Грудев бе освободен от поста.

Това се реши на Управителен съвет на Държавен фонд „Земеделие“ днес.

„На проведеното днес заседание бяха освободени и неговите заместници Евдокия Кръстева и Иван Капитанов“, съобщиха от МЗХГ.

Управителният съвет на фонда, чиито председател е земеделския министър, е избрал ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Борис Михайлов. Негови заместници ще бъдат Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов.

За Борис Михайлов се посочва, че е роден през 1959 г. в София.

Той притежава магистърски степени по икономика и право. Също така има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

Отново днес бе съобщено за смененото управление на „Напоителни системи“ и на Системата за агропазарна информация (САПИ).

 

Leave a Comment