Кортева ще компенсира британски фермери, които прилагат практики за почвено плодородие

Компанията ще работи с група фермери, обединени в организацията „Нежно земеделие“ за регенеративно земеделие

земя във ВеликобританияКортева Агрисайънс ще работи за компенсиране на 100 тона въглерод от своите земеделски операции във Великобритания, след като се обедини с организация за регенеративно земеделие.

Агрохимическият гигант ще компенсира въглеродните емисии в сътрудничество с фермери, които създадоха организацията „Gentle Farming“, съобщава британското онлайн издание farminguk.com.

Този ход е част от обещанията на Кортева за устойчивост – набор от 14 цели, които трябва да бъдат постигнати до 2030 г., и които се стремят да засилят устойчивостта на земеделието.

„Нежно земеделие“ е организация, която обединява ферми в Обединеното кралство, използващи регенеративни земеделски практики за подобряване на почвата, водите и биологичното разнообразие.

Фермерските дружества предлагат сертифицирани компенсации на въглерод, които могат да бъдат измервани и валидирани.

Основателят на“Gentle Farming“ Томас Гент казва, че организацията дава възможност на фермерите да определят ежегодно количествено съхранения в почвите въглерод и да го предложат на пазара.

Той казва: „Нежното земеделие“ е първата организация в Обединеното кралство, която предлага сертифицирани компенсации на въглерод в почвата, за да помогне на земеделските производители да преминат към по-регенеративни практики и да подкрепят система за нулево земеделие.

„Нашата мисия е да възнаградим и признаем фермерите, които вече са възприели регенеративните земеделски практики и да подкрепим тези, които искат да работят по този начин в бъдеще“

Томас Гент е четвъртото поколение производител в семейната си ферма в Линкълншър, която се занимава с регенерация през последните 12 години.

По време на блокирането заради Ковид-19 миналата година той решил да намери начин за количествено определяне на съхранения в почвата въглерод.

„Прекарах миналата година в натрупване на знания. Сега имаме система, която работи с 35 фермери и към нас се присъединят и други всеки ден “, кавза той.

От Corteva Agriscience също са обещали да се ангажират срещу климатичните промени, намалявайки парниковите газове, като същевременно подхранват почвата и защитават водата, без да жертват производителността.

Уилям Кориган от Кортева Агрисайънс, Великобритания заявява: „Ние трябва да играем водеща роля в подпомагането на селскостопанската индустрия да стане по-производителна, устойчива и печеливша, като същевременно отчитаме и собствените си операции.

„Кортева Агрисайънс има стабилен, амбициозен план за начина, по който възнамерява да помогне хранителните системи да станат по-устойчиви чрез приемане на по-щадящи практики.“

Leave a Comment