Тесен приятелски кръг около Станишев кадрувал, обяви Първанов

Кадруването в БСП се осъществява от тесен приятелски кръг около председателя Сергей Георги ПървановСтанишев, заяви пред ТВ7 бившият президент Георги Първанов. Той даде за пример последния партиен конгрес, на който останали „под чертата“ утрърдени личности в БСП като кметът на Мездра и много други. Форматът на  парламентарната група също бил съставен от приближени на Станишев.

Георги Първанов каза, че не изразява само лично мнение, но и на други партийци, които са притестени за бъдещето на партията, а и на страната. „Защо председателят не се избира пряко? Защо не се делегират права на местните структури на БСП“, попита бившият председател на БСП и президент. Според него няма лошо в това партията да се отваря и към нови лица, но това не бива да става за сметка на други, които са се доказали в нея“, е мнението му.

Прогнозата на Първанов за протестите срещу правителството на Пламен Орешарски е, че ако те успеят и има избори през септември, през май ще има нов вот и той също няма да е последен. „Сега всичко зависи от волята на мнозинството и разума на улицата“, смята той.

Leave a Comment