Парламентарен контрол: Ще попитат ли депутатите Атанас Пеканов за проекта на Напоителни системи в НПВУ?

Народно събрание, НСОт сутринта в Народното събрание тече парламентарен контрол. Доскоро на въпросите на депутатите отговаряше служебният премиер Стефан Янев.

В момента народните представители са в кратка почивка, след което вицепремиерът Атанас Пеканов ще представи пред парламента последния вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и ще отговаря на въпроси, свързани с него.

Очакванията са някои от депутатите да поставят въпроса защо е отпаднал проекта за 847,6 млн. лв. на държавното дружество „Напоителни системи“.

Както знаем, в 46-ия парламент народен представител е председателят на асоциация Биопродукти Албена Симеонова, както и Пламен Абровски, който бе посочен като бъдещ министър на земеделието в първия вариант на правителство на „Има такъв народ“.

Отделно от това председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов заяви пред Агро Пловдив, че е в разговори с партийни представители на всички парламентарни групи в Народното събрание за връщане на напоителния проект в НПВУ.

Leave a Comment