НАП пресече прехвърлянето на стоки от борса Първенец на паркинги в близост

НАП данъчни на тържищетоБлизо 10 000 превозни средства, складове и търговски обекти за търговия с плодове и зеленчуци в 13-те борси за търговия на едро провериха през уикенда инспекторите на НАП.

На тържищата в с. Първенец и с. Плодовитово бе осъществен фискален контрол на 196 бр. транспортни превозни средства до 3 т. и 75 бр. над 3 тона. Извършени бяха и оперативни проверки в търговските обекти на територията на тържищата. Основната констатация в началото на проверките беше за липса на документи за произход на входа на борсите и на счетоводни документи за закупената стока на изхода. Към момента документирането на търговията на борсите е значително подобрено само след няколко дни на данъчен контрол, допълват от НАП.

Служителите на приходната агенция са пресекли няколко опита търговията да бъде изнесена от борсата на намиращи се наблизо паркинги в първите дни на акцията.

Припомняме, че през миналата седмица звеното за фискален контрол в НАП започна денонощни наблюдения в най-големите борси в страната за плодове и зеленчуци. На входа и изхода на тържищата бяха устроени временни контролно-пропускателни пунктове, които продължават да действат и към момента. Проверките се извършват и чрез т.нар. постоянно наблюдение, което означава, че инспекторите се легитимират и присъстват открито в търговските обекти в продължение на дни.

Leave a Comment