Най-богат сред управляващите в земеделието е шефът на ДФЗ-РА Борис Михайлов

Борис Михайлов, снимка на ДФЗ

Борис Михайлов, снимка на ДФЗ-РА

Най-състоятелният сред хората, назначени да управляват държавните структури в земеделието, е изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция Борис Михайлов. Това се вижда от попълнената от него декларация, качена на сайта на КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество).

Той единствен е обявил участие на световния борсов пазар на акции, в който е вложил над 1 млн. лв. предимно в криптовалути.

Обявил е още 17 банкови депозити в лева, евро, долари и британски паунди, от които най-големият е със 193 632 евро, а най-малкият с 9 лева. Разполага с налични парични средства в размер на 700 хил. лв.

Борис Михайлов, който зае поста във ДФ „Земеделие“ на 10 юни 2021 г., притежава магистърски степени по икономика и право. Също така има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

В декларацията си е посочил още, че е 100% собственик на придобит през 2017 г. апартамент с обща площ от 206 кв. метра площ в София.

Обявил е и втори апартамент като негов ползвател и собственик. Той е с площ от 199 кв. м., в София е, и е вписан в графата „Чуждо недвижимо имущество“.

Борис Михайлов е собственик на два автомобила Тойота Ленд Крузер, придобити през 2015 г.

Към датата на назначаването му за директор на фонда е бил управител сдружение Ложа Ехнатон, е посочено в декларацията на Михайлов.

 

 

 

Leave a Comment