Концерт с арфа и китайско ерху в Пловдив – музика на душата

Манду е с арфата, Вишудхи - с ерху

Манду е с арфата, Вишудхи – с ерху

Концерт с класическа арфа и китайско ерху ще изнесат в събота, 18 септември, австрийските музиканти Манду и Вишудхи Трюмер.

Музикалното очарование ще започне в 19 часа в залата на Радио Пловдив.

Двамата изпълнители са професионални музиканти.

Те са известни и по света като дуо, което изпълнява музика за душата, създадена от Шри Чинмой – индийски мислител, радетел за мир, духовен учител, художник, автор на книги за медитация и за божествените тайни за живота. Шри Чинмой е вдъхновил и Световния пробег на мира, който неведнъж е пресичал България.

Композициите са дълбоки и докосват истинската същност на човека, която е забулена в ежедневието от амбиции, страхове и заблуди.

Манду и Вишудхи Трюмер са изнасяли множество концерти в европейски държави, в Русия, Япония, Малайзия, САЩ и други страни.

По повод Световния ден на мира – 21 септември, те са част от програмата, организирана от Peace Run, Дружеството на ООН в България, фондация „Докосни дъгата“, Руския културно-информационен център и Съюза на Ветераните от войните на България. Двамата ще имат концерт от 18 часа в неделя, 19 септември, в Руския културно-информационен център.

Входът за концертите им е свободен.

 

Leave a Comment