Заради поскъпване на природния газ водещ производител на торове спря дейност

CF Industries Holdings, Inc завод за торовеCF Industries Holdings, Inc, водещ производител на водородни и азотни продукти, обяви миналата седмица, че спира дейността си в своите производствени комплекси в Билингем и Инс, Великобритания.

Причината: високите цени на природния газ.

Компанията не съобщава кога производството ще бъде възобновено в съоръженията.

Публичната компания CF Industries Holdings обяви за първото полугодие на 2021 г. нетна печалба в размер на $ 397 милиона.

Британският химически производител е ориентиран към декарбонизиране и агресивно увеличава способността да произвежда зелен и син амоняк, което го позиционира на челно място в доставките на чист водород и амоняк.

Нашата мисия в CF Industries е да осигурим чиста енергия, която да подхранва и подхранва света устойчиво. С нашите служители, фокусирани върху безопасни и надеждни операции, управление на околната среда и дисциплиниран капитал и корпоративно управление, ние сме на път да декарбонизираме нашата мрежа за производство на амоняк – най -голямата в света – за да дадем възможност за зелени и сини водородни и азотни продукти за енергия, торове, намаляване на емисиите и други промишлени дейности. Нашите девет производствени комплекса в САЩ, Канада и Обединеното кралство, несравнима мрежа за съхранение, транспорт и дистрибуция в Северна Америка и логистични възможности, позволяващи глобален обхват, подкрепят нашата стратегия да използваме нашите уникални способности, за да ускорим прехода на света към чистота енергия.

 

Leave a Comment