НАЗ обяви конкурс за стипендия за магистри по аграрна специалност

До 5 ноември кандидатите трябва да подадат документи по електронна поща или на адреса на асоциацията

лого НАЗЗа шеста поредна година Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обявява конкурс за стипендия „Иван Генчев Танев“. Отличието е учредено с Решение на Управителния съвет в памет на Иван Генчев Танев, председателстващ Тракийския съюз на зърнопроизводителите в периода декември 2011 г. – август 2014 г., и неговите изключителни заслуги за развитието и дейността на НАЗ.

Условия за кандидатстване:

  • Студентът да завършва бакалавърска специалност и да продължава обучението си за придобиване на образователно-квалификационна степен “магистър” в областта на: растителната защита, растениевъдството или аграрното инженерство.
  • Студентът да се обучава в редовна форма на обучение;
  • Средният успех от бакалавърската специалност да е не по-нисък от отличен 5.50.

Стипендията се отпуска еднократно в размер на едногодишна такса за обучение за академичната 2021/2022 година в съответната специалност на даденото висше учебно заведение. Конкурсът е отворен за кандидати от всички висши учебни заведения в страната, акредитирани за горепосочените специалности. Предимство в подбора ще имат кандидатите с по-ниски или приблизителни до средните за страната доходи. 

Необходими документи:

– Попълнен формуляр „Молба-декларация“ – образец, който може да бъде изтеглен от сайта www.grain.bg;

– Академична справка за целия период на обучение в ОКС „бакалавър“;

– Уверение, издадено от съответното висше учебно заведение, за продължаване на обучението в редовна форма в магистърска специалност;

– Документ за брутния месечен доход на член от семейството за периода 01.01.2020 г. – 31.12.2020 г. (служебни бележки за всички видове доходи);

– Попълнена декларация за съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни

Краен срок за кандидатстване: 05.11.2021 г.

Конкурсът ще протече в два етапа. Първият кръг представлява разглеждане и преценка на кандидатурите. В рамките на втория етап ще се проведат индивидуални интервюта с кандидатите.

Документите за кандидатстване следва да бъдат подадени в указания срок по електронен път на e-mail: office@grain.bg или по пощата на адрес: 1606 София, ул. „Владайска“ 39А, ап. 2.

За повече информация: тел: 02/953 37 26, e-mail: office@grain.bg.

 

 

Leave a Comment