Заради Ковид-19 ДФЗ ще приема електронно описите за реализирана продукция от животни

Периодът за отчитане на продажбите за получаване на обвързана подкрепа е от 5 до 31 октомври 2021 г.

кравефермаВъв връзка с усложнената епидемична обстановка и с оглед спазването на противоепидемичните мерки, Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) предоставя възможност на кандидатите по схемите за обвързана подкрепа за животни за Кампания 2021 г. да докажат произведената и реализирана от тях продукция (мляко и млечните продукти, както и реализираните на пазара животни) и електронно.

Те могат да изпратят опис по образец на e-mаil до съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие”  по постоянен адрес на кандидата (за физически лица) и адрес на управление на кандидата (за ЕТ и юридическите лица) не по късно от 25.10.2021 г. Контактите на областните дирекции са публикувани на Интернет страницата на ДФЗ.

Всеки един e-mаil е необходимо да съдържа попълнен електронен опис на предоставяните документи изтеглен от сайта на ДФ „Земеделие” и фото копия на документите или сканирани копия в различни формати на файловете (за предпочитане PDF). След получаване на електронният опис и импортирането му в ИСАК, служител от съответната ОПСМП ще се свърже с кандидата да се яви в съответната областна дирекция да завери с подпис въведените данни и приложените в е-mail документи доказващи реализация на продукцията и за подписване на декларацията по чл. чл. 27в, ал. 4  на Наредба 3 от 17.02.2015 г. – което се явява последен етап от процедурата по прием.

Големината на прикачените файлове в едно с описаният електронен опис НЕ трябва да надхвърля 12 МВ. В случай, че файловете са по-големи от 12 МВ, то е необходимо кандидата да ги изпрати с повече от един е-mail (Препоръчително е упоменаването в текста на електронното писмо за наличието на повече от едно писмо с документи).

Държавен фонд „Земеделие” припомня, че периода за отчитане е от 5 до 31 октомври 2021 г. (За Кампания 2021 крайният срок е 1 ноември 2021г., включително), а допустимите документи по Схема за обвързано подпомагане на млечни крави (СМлК); Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници (СМКЮ); Схема за обвързано подпомагане за млечни крави под селекционен контрол (ЕЖС – мляко); Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави под селекционен контрол ( ЕЖСК – месо); Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол (ДПЖСК) и Схема за обвързано подпомагане за биволи са описани в чл. 27а и 27б от НАРЕДБА № 3 от 17 февруари 2015 г. Документите доказващи произведената и реализирана продукция следва да са издадени в периода от 01.10.2020 г. до 30.09.2021 г. за Кампания 2021.

Важно е да се отбележи, че е-mail-и изпратени на грешна областна дирекция на ДФ „Земеделие” няма да бъдат обработвани. Няма да бъдат приемани и обработвани е-mail-и изпратени след 17:30 часа на 25.10.2021 г.

Leave a Comment