И министър Бозуков иска ДДС да стане 9% за храните

image 4Подкрепям искането ставката на ДДС за стоките и услугите в сектора да бъде намалена на 9 %. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков при откриването на международни изложения от хранително-вкусовата промишленост в Интер Експо Център-София днес. Той подчерта, че такава промяна ще окаже пряка подкрепа както на производителите, така и на потребителите, особено в условията на пандемията, в която се намираме.

Министър Христо Бозуков уточни, че организирането на подобни форуми са в голяма полза на бизнеса и гражданите. „Надявам се, че тазгодишните международни изложения ще бъдат основата за много бъдещи успешни бизнес партньорства“, каза още земеделският министър. Той посочи, че изложенията Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд&Дринк поставят София на картата на международните форуми в хранително-вкусовата промишленост.

В рамките на събитието министър Бозуков бе удостоен с плакет по повод 29-годишнината на „Булпек“ от председателя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България Мариана Кукушева.

В тазгодишното издание на форумите участват общо 264 изложителя от България, Италия, Румъния, САЩ, Гърция  и др. Посетителите ще имат възможността до 2 октомври 2021 г., включително, да опитат от качествените храни, напитки и продукти.

Leave a Comment