От днес до 15 октомври розопроизводители без продажби заявяват подпомагане от 100 лв./дка

маслодайни розиОт днес, 1 октомври, до 15 октомври 2021 г. се отваря прием по новата схемаПомощ в подкрепа осигуряването на ликвидност на земеделските стопани, производители на маслодайна роза за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19″.

Заявления на розопроизводителите се приемат в областните дирекции на ДФ „Земеделие”. Средствата ще бъдат изплатени до 5 ноември 2021 г.

Утвърденият бюджет по помощта за 2021 г. е 2 млн. лева, а индивидуалната помощ е 100 лева на декар.

На подпомагане подлежат регистрирани по Наредба № 3 от 29 януари 1999 г. земеделски стопани, микро, малки и средни предприятия, които нямат сключени договори за покупко-продажба на цвят от маслодайна роза (Роза Дамасцена или Роза Алба) с преработвателни предприятия през настоящата година. Д

Допустими за финансиране са и производители, които имат подписан договор с розоварните, но не са предали продукцията си в тях (нямат декларация за количествата произведен и реализиран цвят от маслодайна роза по сключените договори за текущата стопанска година). Кандидатите трябва да имат и актуална регистрация в Регистъра по Закона за маслодайната роза.

Указанията за прилагане на държавната помощ са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие”.

 

 

Leave a Comment