От днес работодатели заявяват пред Агенцията по заетостта помощта 60/40

шивашко предприятие, цех, БАТОКОт днес Агенцията по заетостта приема заявления от работодатели по удължената до края на годината мярка за запазване на заетостта, известна като 60/40.

Условията за получаване на подкрепа през периода август – декември тази година са аналогични на тези, които се прилагаха за предходните месеци юни и юли. Мярката продължава да подкрепя запазването на заетостта в предприятия, осъществяващи икономическа дейност в посочените в ПМС 151/2020 г. сектори, чиито средномесечни приходи от продажби през 2020 г. са намалели в сравнение с 2019 г.

Компенсация от 60 процента от дохода и осигурителните вноски на всяко заето лице се изплаща за предприятия със спад на приходите от продажби през месеца, за който се предоставя подкрепата спрямо същия месец от 2019 година.

Подкрепа в размер на 50 на сто се предоставя за работещите в предприятия със спад в продажбите не по-малко от 30 на сто през сравняваните периоди.

Средствата по мярката ще се изплащат месечно, като за подкрепа за месеците август и септември подаването на документите ще бъде допустимо само в рамките на месец октомври т.г., а за работилите през октомври 2021 г. документи ще се приемат само в рамките на месец ноември.

Leave a Comment