Над 10 хил. работници в заводите на „Джон Диър“ са в стачка за заплати

Джон Диър - тракториСпоред съобщения в пресата повече от 10 000 работници са стачкували в 14 американски клона на групата Deere & Company от петък, 15 октомври. Стачката дойде след неуспешни преговори между производителя на селскостопанска техника и Профсъюзът Обединени работници по автомобилни, аерокосмически и селскостопански машини (UAW).

Членовете на профсъюза стачкуват за възможността да имат приличен живот, да се пенсионират с достойнство и да се установят справедливи трудови правила, според председателя на отдела за земеделие на UAW Чък Браунинг.

UAW обяви в неделя, че предварителното споразумение, договорено с Deere & Company, е отхвърлено от 90% от членовете на профсъюза. Предложените увеличения на заплатите не са достатъчни, като се има предвид, че компанията отчете печалба от 1,7 млрд. долара през последното тримесечие.

Профсъюзът UAW призова работниците да спрат да работят миналия четвъртък.

Производителят на машините Джон Диър заяви на своя уебсайт, че продължава усилията си за постигане на споразумение. Не е известно колко дълго може да продължи стачката.

Leave a Comment