Wizz Air стартира полети от и до Пловдив по три дестинации

Летище ПловдивОт днес Wizz Air стартира директни полети от и до Пловдив, съобщиха от авиокомпанията.

Първите три дестинации, които превозвачът ще предложи на местните жители и туристи, са Лондон, Дортмунд и Меминген (Бавария, Германия), като лондонският маршрут е активен от днес.

Останалите две нови услуги на WIZZ ще се извършват от 6 ноември, предоставяйки на клиентите удобна възможност както за ваканция, така и за бизнес пътувания.

Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на авиопревозвача на цени от само 28.99 лв. за еднопосочен билет с включена административна такса и малък багаж.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си и туристическия застрахователен пакет на авиокомпанията, който покрива Covid-19. По този начин пътниците могат да бъдат сигурни, че ако обстоятелствата се променят или просто искат да пътуват на друга дата или до друга дестинация,ще могат да направят нова резервация за нов полет на WIZZ по свой избор.

Wizz Air също така призовава пасажерите да проверяват редовно официалните институционални уебсайтове на страната, до която ще летят, за да се запознаят с най-актуалната информация, да проверят здравни документи, които се приемат, и всички приложими изисквания за пътуване.

Пламен Спасов, изпълнителен директор на Летище Пловдив, сподели: „Изключително сме щастливи да посрещнем Wizz Air на Летище Пловдив, като с това поставяме началото на едно дългогодишно партньорство. Със стартирането на зимното разписание 2021/2022 и сътрудничеството ни с Wizz Air полетите по международни редовни линии се увеличават от 3 на 12 седмично, а обслужваните дестинации от 1 на 5. В оперативно отношение Летище Пловдив е в пълна експлоатационна готовност и полетите ще се обслужват в съответствие с авационните стандарти.“

Leave a Comment