Фирми от селскостопанския и хранително-вкусовия сектор в ЕС могат да участват в мисия до Сингапур и Виетнам

От днес до 30 ноември желаещите могат да се регистрират за участие в делегацията, водена от земеделския комисар Януш Войчеховски и планирана за март 2022 г.

ВиетнамДнес, 8 ноември, бяха отворени за регистрация заявленията за участие в мисията на високо ниво в Сингапур и Виетнам. Водена от комисаря по земеделието Януш Войчеховски, бизнес делегация от представители на селскостопанския и хранително-вкусовия сектор на ЕС ще посети Сингапур и Виетнам от 27 март до 2 април 2022 г., при условие че епидемичната обстановка позволява това, съобщиха от Европейската комисия.

Мисията на високо ниво има за цел да даде възможност на представителите на европейските производители да се срещнат не само с потенциални партньори от местните пазари, но и с представители на агрохранителния сектор от целия регион.

Програмата на мисията ще включва информативни семинари за характеристиките на местните пазари и потребителските тенденции, посещения в обекти за търговия, възможности за работа в мрежа и посещение на панаира FHA. Програмата ще се проведе в Сингапур от 27 до 29 март 2022 г., в Ханой от 29 до 31 март и в Хо Ши Мин от 31 март до 2 април.

Разходите за полети и хотели трябва да бъдат покрити от участниците, но всички бизнес събития от официалната програма ще се предлагат безплатно.

Заинтересованите кандидати могат да се регистрират от сега до 30 ноември 2021 г.

За Сингапур и Виетнам

Сингапур е отворена страна, която се стреми да диверсифицира своите търговски партньори в областта на агрохранителната промишленост и се ангажира с редица държави от ЕС за набавяне на нови продукти. Споразумението за свободна търговия между ЕС и Сингапур (ССТ) предвижда нулеви тарифи за всички агрохранителни продукти.

Междувременно, въпреки че Виетнам все още е развиваща се икономика, се очаква той да има силен икономически растеж през следващите години. Държавата преминава през процес на урбанизация и промяна във вкусовете и начина на живот, така че се очаква потреблението на разнообразни агрохранителни продукти да нарасне повсеместно за повечето продуктови категории. Влизането в сила на търговското споразумение между ЕС и Виетнам от 1 август 2020 г. позволява да се изравнят условията на конкуренция с течение на времето и да се даде предимство на износителите от ЕС.

Важен елемент от посещението в Сингапур ще бъде откриването на панаира Food & Hotel Asia (FHA) Food & Beverage 2022, където ЕС ще присъства със собствен павилион, фокусиран върху органичните храни. FHA се счита за селскостопанска врата към региона на АСЕАН (Асоциация на страните от Югоизточна Азия), с 1750 изложители и 55 000 посетители от 100 страни или региони, присъстващи на последното му издание през 2018 г.

Leave a Comment