Приемът по мярка 6.1 за младите фермери стартира вероятно на 25 ноември

Земеделското министерство публикува проект на насоки за кандидатстване по подмярката с бюджет 25 млн. лв. Службата за съвети в земеделието този път няма да помага
Младите фермери от Ябланица Преслав Георгиев (26 г.) и Емил Андреев (28 г.)

Младите фермери от Ябланица Преслав Георгиев (26 г.) и Емил Андреев (28 г.)

Министерство на земеделието публикува за обществено обсъждане до 17 ноември насоки за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от ПРСР 2014-2020 г.

Общият бюджета, предвиден по процедурата, ще бъде в размер на близо 25 млн. лева. Чрез подмярката се цели да бъдат подпомогнати проекти на млади фермери. Очаква се приемът да бъде отворен около 25 ноември.

Потенциалните кандидати могат да се запознаят предварително с условията и изискванията за подаване на проектните предложения по подмярката. Пакетът с документи е публикуван на официалната страница на МЗХГ: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/

Предложения и коментари по насоките се изпращат чрез ИСУН 2020 или на електронна поща: rdd@mzh.government.bg.

Министерството изрично уточнява, че при предстоящия прием офисите на Националната служба за съвети в земеделието няма да оказват безвъзмездна помощ на кандидатите за разработването на проектите. Териториалните офиси на службата в страната ще продължат да предоставят съветнически услуги на младите земеделски стопани при спазване на въведените противоепидемичните мерки.

Leave a Comment