България ще участва на изложението за храни „Зелена седмица Берлин 2022“

Зелена седмица в БерлинБългария ще участва на международното изложение „Зелена седмица Берлин 2022 г.“ Днес правителството взе решение за това.

Разходите по подготовката и участието на България са за сметка на бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите, с изключение на тези, които ще бъдат обезпечени от Държавна помощ „Помощ за участие в изложения“. Ще има изграден национален щанд. През 2020 г., когато бе последното издание на „Зелена седмица Берлин“, българските изложители разполагаха със 143 кв. м. площ, на който се представиха 19 производители от различни асоциации и съюзи на производители в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.

„Зелена седмица Берлин 2022“ ще се проведе от 21 до 30 януари догодина в Германия. За България това ще бъде 32-то ѝ участие.

Събитието привлича посетители от над 70 държави, което е отлична възможност за представяне и популяризиране на широк спектър от български земеделски продукти, храни и напитки. В допълнение на това, участие в изложение от подобен мащаб дава шанс на представителите от родното селско стопанство и хранително-вкусова промишленост да поддържат и създават нови бизнес контакти, което е особено важно в периода на постепидемичните икономически затруднения.

Зелена седмица Берлин 2020” привлече над 1 880 изложители от 72 страни и над 400 000 посетители.

Leave a Comment