Изложението „Зелена седмица Берлин 2022“ е отменено, форумите ще са онлайн

Берлинският сенат реши форумът да спазва изискванията за носене на маски и отстояния и това доведе до решението на организаторите да отложат с още една година провеждането му

"Зелена седмица" Берлин 2016За втори пореден път Международната зелена седмица в Берлин е отменена. Само съпътстващи информационни и дискусионни събития ще се провеждат цифрово, съобщи немското издание agrarheute.

Така решението, което българското правителство бе взело в средата на ноември България да участва със собствен щанд на изложението в Берлин, няма да може да се изпълни.

Няколко федерални провинции на Германия отмениха участието си в „Зелена седмица Берлин 2022 г.“ през последните няколко дни. Вече е сигурно, че  международното изложение бъде отменено отново.

Планът беше „Зелена седмица Берлин“ да се отвори за посетители за десет дни – от 21 до 30 януари 2023 г.. Панаирът трябваше да се проведе в 2G модел – без изисквания за маска и правила за отстояние.

„Международната зелена седмица трябваше да бъде средище на срещи, дегустации, бизнес запознанства. Предвид дадените условия, като маски и отстояния, очакванията на нашите посетители за Зелената седмица не могат да бъдат изпълнени ”, казва ръководителят на търговския панаир Ларс Йегер, обяснявайки отказа. Във вторник Берлинският сенат реши да включи изискването за маска в правилата за 2G.

Като онлайн събитие на Федералното министерство на храните и земеделието, Глобалният форум за храни и земеделие ще се проведе от 24 до 28 януари 2022 г. Неговата тема е  „Устойчиво използване на земята: Продоволствената сигурност започва с почвата“.

Форумът за цифрово бъдеще за развитие на селските райони също се организира от федералното земеделско министерство. Той ще се проведе на 26 и 27 януари 2022 г. и ще се върти около доброволчеството в провинцията.

„Зелена седмица Берлин 2023 г.“ е планирана за периода от 20 до 29 януари 2023 г.

Leave a Comment