34-годишният Йордан Иванов стана областен управител на Пловдив

Правителството смени 9 областни управители

Правителството прие решение за назначаване на девет областни управители, като освободи заемащите досега съответните длъжности.

сграда на областната управа в Пловдив

Областната управа в Пловдив ще се ръководи от Йордан Иванов

Йордан Иванов е назначен за областен управител на област Пловдив, съобщиха от правителствената пресслужба. Иванов е на 34 години и е юрист по образование. От 2019 г. до този момент е зам.-председател на Общинския съвет в Пловдив. Преди това, повече от десетилетие се занимава с консултантска дейност в сферата на правното обслужване и изработката на стратегически, планови документи и управление на проекти. Той е от „Демократи за силна България“.

Валери Сарандев е новият областен управител на област Благоевград. Той е заемал същата длъжност от февруари до май месец през 2017 година. В периода от 1996 г. до февруари 2017 г. и от 11 май 2017. г. до този момент Сарандев е бил заместник-кмет на Община Гоце Делчев. Валери Сарандев е юрист по образование.

Стойко Танков е назначен за областен управител на област Бургас.  Танков е бил народен представител в 39-о и 40-о Народно събрание. В периода 1995 г. – 1997 г. е бил председател на Общинския съвет на Община Бургас.  От 1998 г. до 2000 г. е изпълнявал длъжността председател на Общинската агенция по приватизация в Бургас. Притежава също дългогодишен управленски опит в частния сектор.

Людмила Илиева е новият областен управител на област Велико Търново. Илиева е юрист. Има дългогодишна адвокатска практика, специализирала се е в областта на вещното, семейно, наследствено и облигационно право. Два пъти е избирана за общински съветник в Общински съвет Горна Оряховица, съответно през 2015 г. и 2019 г.

За областен управител на област Видин е назначен Любен Иванов. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Адвокат е от Адвокатска колегия Видин. Работил е в сферата на търговската несъстоятелност.

За областен управител на област Добрич е назначен Галин Господинов. От май 2021 г до момента е заместник областен управител на област Добрич. През периода 2018 г. – 2021 г. е бил главен юрисконсулт в Регионално Управление по образование – Добрич. Преди това е бил юрисконсулт във „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД-Добрич и в „Пътно строителство“ АД-Добрич. Магистър е по право.

За областен управител на област Смолян е назначен Емил Хумчев. От 2019 г. до момента е председател на Общинския съвет в Златоград. Преди това дълги години е бил общински съветник в града. От 2013 г. до 2014 г. е заемал длъжността заместник областен управител на област Смолян. Притежава образователно-квалификационна степен магистър в сферата на хотелиерската и ресторантьорска дейност.

Иван Иванов е назначен за областен управител на Софийска област. От 2014 г. до сега е председател на Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната и почетен председател на Асоциацията на завършилите Колежа по отбраната на НАТО – България. В периода 2013-2014 г. е заемал длъжността заместник-министър на отбраната. От 2009 г. до 2012 г. е бил директор на Дирекция „Управление на човешките ресурси“ в Министерството на отбраната. Служил е също в Генералния щаб на Българската армия. Магистър е по обслужване и ремонт на електронно-изчислителни машини.

Катя Панева е назначена за областен управител на област Хасково. Била е народен представител в 45-о и 46-о Народно събрание. От 2011 г. до 2021 г. е била общински съветник в община Димитровград. От 20 години работи в сферата на фармацевтиката. Има магистърска степен по публична администрация и мениджмънт, европейска администрация.

Leave a Comment