ЕП дебатира за ефекта върху селскостопанските пазари след инвазията в Украйна

земеделие УкрайнаНа 28 февруари, понеделник, Комисията по земеделие в Европейския парламент (ЕП) ще проведе дебат на тема: Въздействието на руската инвазия в Украйна върху селскостопанските пазари на ЕС, съобщиха от българското представителство на парламента.

Заседанието ще започне от 16:45 часа българска време и може да се проследи на живо тук:  https://multimedia.europarl.europa.eu/webstreaming/committee-on-agriculture-and-rural-development_20220228-1545-COMMITTEE-AGRI

Осигурен е симултанен превод на български език.

Втората тема на заседанието е новата Стратегия на ЕС за горите за 2030 г. Членовете на ЕП ще обсъждат с експерти как да съгласуват икономическия потенциал на горското стопанство извън дървесината, като в същото време се достигат цели за биоразнообразие и климат. По програма обсъждането ще започне около 17:30 часа.

Изслушването ще бъде структурирано в два панела; първият панел ще се фокусира върху „Отключване на пълния потенциал на горите“, за да покаже широкото взаимодействие между управлението на горите и опазването на околната среда. Вторият панел ще се занимава с „Интелигентно горско стопанство в областта на климата: създаване на възможности за реализиране на целите за биоразнообразието и климата“. Климатичното интелигентно горско стопанство се отнася до холистичен подход към управлението на горите и свързаната с него верига на стойността, който максимизира климатичните и икономически ползи, като същевременно зачита социалните и екологичните гаранции. Един от начините за възнаграждаване на климатично интелигентно горско стопанство са плащанията за горски екосистемни услуги.

Leave a Comment