Кампания 22 за директни плащания започна в електронната система на ДФЗ

СЕУЗемеделските стопани вече могат да очертават площите си в разработената от ДФ „Земеделие” Система за електронни услуги (СЕУ), съгласно Заповед на изпълнителния директор на фонда за старта на Кампания 22 за директни плащания.

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към ИСАК, електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за настоящата кампания, в това число и пространствени данни за използваните парцели. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където е необходимо да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

През предходната 2021 кампания, 2 272 земеделски стопани се възползваха от тази възможност, а общата очертана от тях площ е в размер на 449 496 ха.

Земеделски стопани, които все още нямат индивидуален профил, могат да получат достъп до СЕУ, след регистрация в системата чрез подаване на заявка от секция „Потребителски панел“ на  https://seu.dfz.bg/drupal/ и потвърждение за идентификация на кандидата чрез ОД на ДФЗ.

С цел улеснение на земеделските стопани в секция „Обратна връзка и помощ“ на СЕУ (https://seu.dfz.bg/drupal/?q=node/49) са публикувани видео ръководства за работа със системата.

При нужда от допълнителна информация за работа със СЕУ, потребителите могат да използват и платформата за „Въпроси и мнения“ от меню „Обратна връзка и помощ“.

 

Leave a Comment