В 11:30 часа на 9 март режат лентата на изложенията Агра, Винария и Фудтех 2022 г. в Пловдив

Вижте най-интересното от деловата програма

Агра 2014Утре, 9 март в 11.30 ч., пред палата 6 ще бъдат открити официално международните изложения АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ.

Все още не е съобщено кой от държавниците ще участва в церемонията за старта на трите изложения след нулевата заради пандемията 2021 г.

Делова програма

9 март

Още в първия ден на аграрния панаир ще се проведат две делови събития. Съюзът по хранителна промишленост организира международната конференция ,,Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба”. Тя ще продължи целия ден – от 9:00 до 17:30 часа в зала „България“в Конгресния център.

Интересна за земеделците ще е презентацията ,,Нови възможности за земеделието през 2022“, огранизирана от Асоциация ,,Агротех“ с участието на НАЗ, посолство на САЩ, посолство на Нидерландия и АУ Пловдив. Нейният начален час е 14:00, а мястото е в зала „Пловдив“, Конгресен център.

10 март

На 10 март под организацията на фондация „Биоселена“ ще се проведе традиционната за изложбата Агра международна конференция „Биологичното земеделие в България“. Тя ще започне в 10:00 часа в зала „България“ и ще продължи до 17:00 ч. Новото законодателство и новите перспективи пред сектора ще са основните теми на форума с активното участие на Министерството на земеделието.

Едно от най-интересните събития, отново в четвъртък, е семинарът „Нови агроекологични мерки в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023-2027 г. и иновативни решения при прилагането им“. Той се организира от Селскостопанска академия и Министерството на земеделието с участието на заместник-министър. Във форума ще участват доц. Божидар Иванов, проф. Оля Караджова, проф. Даниела Ганева и представители на Института по овощарство в Пловдив начело с директора проф. Стефан Гандев. Семинарът ще се проведе от 13:00 до 15:40 часа в зала 2 на палата 6.

На 10 март ще се състои и Българо-Холандски семинар на тема “Развитие на Биоикономиката в България: рамка за активно прилагане и растеж”. Той ще е в рамките между 10.00-15.00ч. в зала „Пловдив“, Конгресен център.

От 16:30 часа в зала „Пловдив“ започва церемонията по награждаване на победителите в КОНКУРС ЗА ИНОВАЦИИ на Международните изложения Агра, Винария и Фудтех.

11 март

Конференцията „Ден на биологичното земеделие“ започва в петък от 9:30 часа в зала „България“. Международният форум е организиран от Висшето училище за агробизнес и развитие на регионите. Той ще продължи до 13:00 часа.

От 11.00 до 12.00 часа Гергана Тодорова и Красимира Кодукова от Уайнтурс България ще имат лекция насочена към крайния потребител на тема ,,Винен туризъм в четири сезона“. Мястото на събитието е конферентната зала в палата 10.

В деловата програма на трите изложения са предвидени и фирмени презентации.

12 март

В събота от 16.00 ч. в конферентната зала на палата 10 ще бъдат обявени отличените от потребителите продукти от изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“.

 

Leave a Comment