Министър Иванов покани сектор Плодове и зеленчуци утре в 12 ч на среща, те го поканиха на протеста

МЗХГНа 16 март представителите на сектор Плодове и зеленчуци са поканени на среща в министерството, на която да бъде представено разпределението на Ковид помощите, което отговаря на техните искания. Това гласи прес-съобщение на аграрното министерство от тази вечер.

Агро Пловдив научи, че поканата към браншовиците е била за 12 часа утре, точно когато ще започне протестът на „Карловско шосе“ при разклона за с. Калояново.

Недоволните организации са отказали срещата в министерството със земеделския министър Иван Иванов, но от своя страна са го поканили да уважи протеста в Пловдивско. Ако това е невъзможно, то другото предложение на браншовиците е да разговарят с министъра в 18 часа след заседанието на парламентарната комисия по земеделие, на което ще се обсъдят проблемите на овощари и градинари.

От Министерство на земеделието заявяват още, противоречейки си с началния текст на съобщението, че засега нямат позиция относно разпределянето на Ковид-помощта между производителите на плодове и зеленчуци, от една страна, и животновъди, от друга.

„Решение ще бъде взето след постигнат консенсус, а не на база на проведени предварително консултации“, посочват от МЗм.

Официалната позиция на министерството ще бъде изразена с изпращането на нотификацията на държавната помощ към службите на ЕК, се казва още в съобщението.

От министерството заявяват още, че са за диалог и ще очакват утре всички желаещи да се включат присъствено или онлайн.

 

 

Leave a Comment