Английски фермер спечели 30 000 паунда от лотария и се зарадва, че ще може да закупи тор

Иска да засее треви за фураж на 150 овце и 50 крави, а цената на тора е достигнала 1000 паунда/тон

лотария77-годишният Боб Аткинсън получи неочаквана печалба от 30 000 паунда (малко над 70 000 лева), когато неговият номер беше обявен за печеливш в лотарията с пощенски кодове в неделя (20 март).

Когато водещата в играта разкри името на победителя, фермерът от Падихам беше видимо онемял, пише farminguk.com.

Съпругата му Маргарет се намеси и каза: „О, прекрасно, страхотно. Уау! Това е много!“

След като новината за победата се утихна, мислите на Боб веднага се насочиха към това как планира да похарчи печалбата си.

Маргарет побърза да коментира плановете на съпруга си, като шеговито каза: „Знам какво ще направи. Той ще купи овце.”

Животновъдът обаче каза, че планира да използва парите за закупуване на тор след скока в цените.

Той каза: „Нуждаем се от малко тор за пролетта, той поскъпна до почти 1000 паунда за тон (2340 лева). Така че това е едно от първите неща, които ще трябва да купим.“

Боб е бил в селскостопанския бизнес през целия си живот. Той е отгледан във фермата в съседство, преди да се премести в настоящата си ферма с Маргарет преди повече от петдесет години.

Той говори за опасенията около отглеждането на достатъчно трева за добитъка им тази година: „Мислехме, че може да се наложи да се справим без тора.“

„Би било малко притеснително дали можем да си набавим достатъчно сено, като не наторим. Но с тази малка помощ вероятно ще можем да си купим.

„Площта на тревата, която косим, ​​е около 100 акра. Нуждаем се от нея, за да поддържаме тези животни. Имаме около 50 говеда, 150 овце в момента и няколко коне.”

Той добави: „Това е нашият живот, това е, което правим.“

Leave a Comment