Кръв и камъни пред парламента!

Оставаме тук до края! До края на правителството, казаха младежи
блокада на НС

Броят на хората пред парламента расте

„Три ранени, окървавени жени качиха току-що в линейка пред Народното събрание„, съобщи току-що БНТ. Парламентът е под абсолютна блокада. Расте броя на хората, които прииждат от всички посоки на София. Отвреме-навреме се чува „Оставка“. В 23.25 часа събралите се на 40-ия и за първи път НЕ мирен протест, запяха химна.

„Оставаме тук!“. Това казаха група млади хора пред тв камерата. „Оставаме до края! Оставаме докато не падне правителството“, бяха пределно ясни те.

Гази вечер протестът стана по-ефективен отвсякога. Той започна не пред сградата на Министерския съвет, а пред Народното събрание. В 20 часа кратките новини гласяха, че за пръв път е регистрирано напрежение между протестиращи и полиция, но напрежението било овладяно. По-късно обаче се оказа, че обсадата е решила да затвори изхода за депутатите и намиращите се вътре в парламента министри, сред които финансовия Петър Чобанов и социалния Хасан Адемов..

За да изведат народните представители от сградата, бе докаран автобус. И той обаче не успя да премине през плътната верига от хора. рейсът бе замерят с камъни, бутилки и всякакви подръчни предмети. Едно от стъклата му бе счупено. От „Фокус“ предадоха, че са видели и ранени полицаи – съборени и ритани на земята.

Напрежението расте. Какво ще се случи до сутринта е въпрос, чиито отговор ще ни изненада.

 

Leave a Comment