НАП държи под око производителите и търговците на яйца и агнешко месо

55555Национална агенция за приходите извършва денонощно наблюдение на фирмите – производители и търговци на яйца и агнешко месо в цялата страна около Великден и Гергьовден. Служители от звеното „Фискален контрол“ на НАП следят както продажбата на яйца и агнешко в страната, така и вноса и износа им за страни от Европейския съюз.

Фискалните инспектори анализират придружаващите стоката документи,  количествата, преминали през граничните пропускателни пунктове, съпоставят цените от производител и тези, на които се продават яйцата и месото в по-големите търговски вериги в България. Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички данъчно-осигурителни изисквания и заплащат ли се в реален размер задълженията към бюджета.

Наблюденията на служителите от звеното за фискален контрол върху производството и търговията на яйца ще продължат до края на Великденските празници, а на агнешко месо до Гергьовден.

„От началото на април служителите от звеното за фискален контрол на НАП осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на търговията на яйца и агнешко месо. Правим проверките съвместно с други ведомства, за да гарантираме, че законите се спазват, като основната ни цел е подобряване на данъчната дисциплина. Благодаря за усилията и денонощния труд, които полагат колегите от „Фискален контрол“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов.

Leave a Comment