Тютюнопроизводителите също искат държавна помощ

тютюнНационалната асоциация на тютюнопроизводителите – 2010, е изпратила писмо до земеделския министър Иван Иванов, с която настоява да се свика Консултативен съвет по тютюна до средата на юни. Основното искане на бранша по време на срещата ще е секторът да бъде подкрепен с държавна помощ de minimis за всички регистрирани тютюнопроизводители за тази година.

Най-голямото тютюнево събитие в Източна Европа „WT Europe“ ще се проведе на 18 и 19 май в Интер Експо център от 10:00 часа, съобщиха още от тютюневата асоциация. В рамките на форума е предвидено изложение и конференция за суровия тютюн на Европейската междубраншова организация. Конференцията ще обсъди възможностите и предизвикателствата тази година.

Освен изложение, по време на събитието ще има и конференция, организирана от Европейската междубраншова организация (ELTI) в сферата на суровия тютюн в ЕС. На конференцията е поканен и министърът на земеделието Иван Иванов. Във форума ще участват много професионалисти в областта на тютюна от целия регион, които ще очертаят възможностите и предизвикателствата през 2022 година.

 

Leave a Comment