Работна среща в Добрич за възстановяване на защитните горски пояси

защитни горски поясиПредседателят на Българска асоциация Биопродукти Албена Симеонова и Изпълнителна Агенция по Горите организират на 20-и май в Добрич работна среща на тема „Предприемане на спешни мерки за възстановяване и подобряване на фитосанитарното състояние на защитните горски пояси чрез използване на дървесни видове, устойчиви на климатични промени“

Срещата ще стартира в 13.30 ч. Предвижда се тя да продължи до 16.30 ч. в конферентната зала на областна дирекция „Земеделие“ в гр. Добрич на ул. „Независимост“ №5. Тя ще бъде предшествана от посещение на защитен горски пояс в района на с. Стожер. Сборният пункт е в центъра на селото в 11 ч.

В работната среща са предвидени дискусии и презентации както на сегашното състояние на защитните горски пояси, така и предприемане на спешни мерки относно подобряване на моментното им състояние.

На срещата са поканени земеделският  министър Иван  Иванов, както и неговите заместници Иван Христанов и Валентин Чамбов, екоминистърът Борислав Сандов и Тома Белев, зам.-министър  на МОСВ, както и народните представители от комисията по земеделие в НС Пламен Абровски, Александър Дунчев и Зорница Стратиева.

Срещата ще бъде открита от зам.-министър Иван Христанов, като на нея са поканени представители на Лесотехническия университет, на Института за гората, представители на горски ведомства, както и земеделски производители.

 

Leave a Comment