Поправителен прием за проекти на „Напоителни системи“ стартира по мярка 4.3

язовир Пясъчник - Напоителни системиСтартира поправителният прием на проектни предложения по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-4.016 „Проектни предложения от „Напоителни системи“ ЕАД за възстановяване на съществуващи хидромелиоративни съоръжения за напояване“ по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“.

Прочети още: Подготвя се повторно отваряне на мярка 4.3 за инвестиции на „Напоителни системи“ЕАД

Въпреки че през 2020 г. същата подмярка бе отворена със същите параметри и проектите бяха одобрени, новото управление на земеделското министерство спря изпълнението на инвестициите заради некоректно изпълнени процедури по обществените поръчки.

И при втория прием финансовият ресурс за предоставяне на безвъзмездна помощ на допустимите кандидати по процедурата е в размер на 107 180 674,51 лв.

Максималният размер на допустимите разходи за един проект е левовата равностойност на 6 000 000 евро /11 734 980 лв./, а финансовата помощ за одобрените проектни предложения е в размер до 100 на сто от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.

Допустим за подпомагане кандидат по процедурата е „Напоителни системи“ ЕАД, в качеството му на оператор, предоставящ услугата „Доставяне на вода за напояване“.

Подкрепата е насочена към ремонт/реконструкция/рехабилитация на съществуващи хидромелиоративни съоръжение; закупуване и инсталиране на нови машини, съоръжения и оборудване за напояване, измерване и мониторинг, включително и такива, пряко свързани с подобряване на енергийната ефективност и опазване на околната среда и за подобряване на проводимостта на съоръженията.

Leave a Comment