БАПОП подкрепи министър Иванов и Иван Христанов за връщането на контрола при „Кап. Андреево“

оранжерии ГрийнсПоздравително писмо до земеделския министър Иван Иванов и заместник-министър Иван Христанов изпрати днес Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП) и лично председателят ѝ Йордан Кръстанов.

Йордан Кръстанов, председател на БАПОП

Йордан Кръстанов, председател на БАПОП

В него се изказва подкрепа на действията на министерството и в частност на БАБХ, както и на граничните власти на ГКПП „Капитан Андреево“, с които държавата си връща контролните функции върху вноса на плодове и зеленчуци.

Неведнъж БАПОП е заявявала, че камионите, натоварени с чужда селскостопанска продукция влизат у нас прекалено свободно, без да се проверява качеството на стоката и съдържанието на пестициди в нея. За това страната ни се превърна в лесен пазар на некачествена и нездравословна стока, която притиска българските производители с цени под себестойност и в същото време непрекъснато увеличава дела си в оборота на плодове и зеленчуци.

По тази причина от асоциацията вярват, че промените на „Капитан Андреево“ са добра новина за сектора на плодове и зеленчуци.

Ето и текста на писмото едно към едно:

ДО

Д-р Иван Иванов, министър на земеделието

КОПИЕ: 

Г-н Иван Христанов, заместник-министър на земеделието

Относно: Подкрепа на решителните действия на държавата (в лицето на БАБХ) за контрол на вноса на плодове и зеленчуци 

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР, 

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция изразява своята подкрепа на действията на държавата в лицето на БАБХ на ГКПП „Капитан Андреево“ и всички други гранични контролни пропускателни пунктове за непрекъснат фитосанитарен контрол на влизащите в страната ни плодове и зеленчуци.

Дадено е доброто начало и вярваме,  че отговорните органи ще продължат да изпълняват ангажиментите си съвестно и професионално и за в бъдеще. Крайно време беше някой да се противопостави на частните интереси и корумпирани схеми. Вие го направихте, доброто начало е факт и ние Ви благодарим за това!

Уверени сме, че това е един от начините българските земеделски производители и  крайни потребители на плодове и зеленчуци да бъдат защитени както в икономически, така и в чисто здравословен план.

Още веднъж Ви благодарим за решителните действия и професионализъм!  

С уважение,

Йордан Кръстанов, Председател на УС на БАПОП

Leave a Comment