Инвазията на бензиностанции „Газпром“ – 9 стотинки на литър отстъпка

Другите търговци са далеч по-назад в играта за клиенти
рекламна табела на Газпром

Рекламната табела на „Газпром“ в бензиностанцията до Стоматологичния факултет в Пловдив е доставена, скоро ще я монтират

Макар и в продължителен ремонт, макар и неугледни, бензиностанциите на „Газпром“ в Пловдив увеличават клиентите си. Причината е в по-изгодните ценови условия, които новата верига предлага. Отстъпките при зареждане на бензин и дизел стигат до 9 стотинки на литър, като при това бензиностанциите са обявили цени, които не се различават от масовите. Отстъпката е масова, тоест не се изисква клиентът да притежава карта, каквато е масовата практика на останалите търговци.

При зареждане на бензин и дизел с 10.01 литра, отстъпката е 3 стотинки. Оттам нататък тя расте според количеството и стига до 9 стотинки. При пропан-бутана зареждането с поне 15.01 литра се награждава с 2 стотинки минус на всеки литър.

Останалите търговски вериги са с по-неконкурентни отстъпки. В „Еко“ например само за държателите на клиентски карти намалението е с 2 стотинки. В бензиностанциите на „Лукойл“, отново само за клиентите с карти, отстъпката е 2 стотинки в делнични дни и 4 – в почивни. „Шел“ прилага индиректни отстъпки на точков признак.

Както първо АгроПловдив.БГ писа, Газпром започна дългото си настаняване в Пловдив като измести „Шел“ в обектите на „Емко М“. Там световната английска верига продаваше чрез договор за фрайчайзинг с пловдивския търговец, който изтече. „Емко М“ получиха по-добра оферта от „Газпром“ и през април тази година руският търговец започна да се нанася в бензиностанциите и да сваля жълто-червените символи на „Шел“.

След 10 дни ремонтите на бензиностанциите на „Газпром“ в Пловдив ще приключат, по данни на строителите. В тях ще има богато заредени магазини и ресторанти.

Leave a Comment