Подмярка 1.2 „Демонстрационни дейности“ се подготвя за отваряне с бюджет от близо 30 млн. лв.

Кандидати могат да са университети, професионални гимназии, научни институти и опитни станции

опитно поле, АУЗа обществено обсъждане до 7 юли в сайта на Министерството на земеделието са публикувани насоките за кандидатстване по подмярка 1.2 „Демонстрационни дейности и действия по осведомяване“ от ПРСР.

Подмярката ще е с бюджет от 29 337 000 лв. при 100% безвъзмездно финансиране.

По процедурата няма изискване за минимален размер на безвъзмездната финансова помощ.

Максималният размер на допустимите разходи за едно проектно предложение, представено от един кандидат по настоящата процедура е до 977 900.00 лева. А максималният размер на допустимата финансова помощ за инвестиции, включени в проектно предложение, представено от един кандидат, е до 195 580.00 лева.

По подмярката могат да кандидатстват висши училища, професионални гимназии, научни институти и опитни станции /Държавно предприятие „Научно-производствен център“, пише в Условията за кандидатстване.

Демонстрациите могат да са за научно-изследователска дейност или образователна дейност в областта на селското или горското стопанство, или в областта на хранителните технологии.

За да могат да кандидатстват организациите трябва да разполагат със собствени демонстрационни обекти от типа на учебно-опитни полета, изследователски опитни полета, учебни или изследователски лаборатории.

Към кандидатите има определени изисквания като това към висшите училища да са акредитирани по Закона за висшето образование за обучение по минимум едно от професионалните направления „Растениевъдство“, „Растителна защита“, „Животновъдство“ „Ветеринарна медицина“, „Горско стопанство“, „Хранителни технологии“, „Биотехнологии“.

Допустими за подпомагане по настоящата процедура са също научни институти по чл. 6 от Закона за Българската академия на науките и научни институти по чл. 6, ал. 1 от Закона за Селскостопанска академия.

Писмени предложения и коментари по публикуваните документи могат да се изпращат в срок до 09.07.2022 г. чрез ИСУН 2020 или на електронна поща: rdd@mzh.government.bg.

 

 

Leave a Comment