В 17 часа днес официално стартират „Дни на полето“ край с. Гешаново

царевицаДнес в 17 часа официално ще бъде открито изложението на открито „Дни на полето“, организирано от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. То се провежда край с. Гешаново, община Добрич, и ще продължи от 26 до 28 юли включително.

Дни на полето в Добруджа ще събере на работен терен зърнопроизводителите от страната

В ранния следобед днес Управителният съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще заседава  на терена на „Дни на полето“, за да вземе решение относно предложението за протести заради вноса на украинско зърно.

В Управителния съвет на асоциацията участват всички председатели на регионалните структури към НАЗ, които са 20 на брой.

Всеки председател ще предаде решението на регионалната организация „за“ или „против“ протеста, което ще формира окончателното становище на асоциацията по този важен въпрос. Ако надделее позицията, че недоволството на бранша трябва да бъде изразено ясно и категорично, ще бъдат определени и датите (датата) на събитието.

Л. Работов: Вместо да преминава транзит, украинското зърно опустошава българските земеделци

През трите дни на демонстрациите „Дни на полето“ ще бъдат показани над 200 хибрида царевици и различни селскостопански машините на поканените за участие около 20 дистрибуторски фирми. Ще има щандове на фирми за предлагане на растителнозащитни продукти, семена и торове. Ще има и лекции относно новата ОСП.

В Дните на полето ще участват повече от 50 компании. Сред проявите е и Фестивал на хляба, финансиран по ПРСР, на който ще бъдат представени добруджански рецепти за тестени изделия.

Leave a Comment