Добричкият селскостопански панаир отваря врати на 31 август

агропанаир в ДобричБлизо 50 фирми от страната и чужбина са потвърдили своето участие в изложението „Селското стопанство и всичко за него“ в Добрич, което ще се състои в дните от 31 август до 3 септември 2022 г., съобщават от „Добрички панаир“ АД.

Изложението, което се провежда вече 30 години, традиционно предлага едрогабаритна и малогабаритна селскостопанска техника, машини и съоръжения за животновъдството, земеделски инвентар, семена и препарати за растителна защита, автомобили.

За първи път в предстоящото издание на форума италианска фирма ще представи селскостопанска техника и оборудване, информират от „Добрички панаир“, цитирани от БТА. Сред новите участници са компании, които предлагат голяма гама дискове и лапи за прикачен инвентар на марката „Щатарк“. Фирма за агробиотехнологии ще изложи иновативни био торове. Украинска компания ще демонстрира заваръчни машини. Земеделските стопани ще могат да се сдобият и с полиуретанови ботуши на фирма от Белгия, посочват организаторите на изложението.

Засилен е интересът и към автомобилния сектор, като на предстоящото издание на „Селското стопанство и всичко за него“ ще бъдат представени автомобилните марки „Бравус“ (BRAVUS) от Германия, „Ссан Йон“ (Ssang Yong) от Корея и други.

В съпътстващата програма ще има семинар по биоземеделие – за прилагане на безоранната технология. Достъпът до проявите на изложението в спортния комплекс „Простор“ е свободен, допълват организаторите.

Leave a Comment