Скара, чевермета и базар на месни продукти ще са част от изложението в Сливен

Официалното откриване е на 17 септември, събота

животновъдно изложение Сливен 2022Националното животновъдно изложение Сливен 2022 отново ще събере на едно място най-добрите производители и преработватели на месо у нас. Двата бранша ще застанат рамо до рамо, за да покажат на потребителите разнообразието от породи и богатството от продукти, произвеждани от качествено българско месо и мляко. Презентации, дегустации и голям фермерски базар очакват посетителите на най-големия форум в сектора у нас, който ще се проведе за XVI-ти път на 16 и 17 септември в Сливен, до разклона за с. Мечкарево. Организатор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

За поредна година в изложението ще участва Асоциацията на месопреработвателите в България със свои фирми-членове и поредица от събития в рамките на кампанията „Дни на българското месо“. На площ повече от 150 кв. м. ще бъде разгърнат голям базар за месни продукти и дегустации.

Посетителите ще се насладят на вкусна българска скара, чеверме, защитени в Европейския съюз месни продукти и деликатеси.

За най-малките и за бъдещите професионални кулинари от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ в Сливен ще има специални събития по време на изложението.

Изложението ще бъде официално открито на 17 септември в 11:00 ч.

Leave a Comment