Единственият път на земеделието е да стане по-умно, прогнозира доклад

Производството ще се базира на множество данни от сензори и ще позволява на културите да се саморегулират

дронИзменението на климата и нарастването на населението ще поведат земеделието по единствения път – към интелигентно и умно производство, за да отговори на повишените нужди от храна, според нов доклад.

Огромното количество данни, което би било необходимо за осигуряване на най-висока ефективност на производство, ще доведе до по-голяма автоматизация в земеделието до 2030 г.

Докладът на британската GlobalData, компания за данни и анализи, прогнозира, че фермите през 2030 г. ще станат „умни“, водени от необходимостта да произвеждат повече храна на по-малко земя.

За да увеличат максимално добива, фермите ще трябва да събират и наблюдават огромни количества данни от своите култури и добитък, се казва в доклада.

Например, за да се отглежда ефективно пшеница в едно поле, скоростта на растеж, хранителното съдържание, приемът на вода и качеството на почвата трябва да бъдат записани, събрани чрез множество сензори.

Тези данни ще бъдат въведени в платформи за земеделски технологии, които комбинират интернет на нещата (IoT – Индустриален интернет на нещата) и автоматизация, за да могат културите да се саморегулират.

Leave a Comment