Днес е последен ден за подаване на коригиращи декларации в НАП

НАП в ПловдивНад 1,1 млн. физически и юридически лица са подали годишните си данъчни декларации в НАП, като повече от 3000 от формулярите са за корекции в декларираните данни.

За област Пловдив подадените декларации са близо 101 000, като над 500 физически и юридически лица до момента сами са установили несъответствия и грешки в декларираните данни и са се възползвали от възможността да направят корекция.

Днес е последният ден, в който фирмите и гражданите могат да подадат коригиращи декларации. До 30 септември те имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. Физическите лица могат да направят корекции в периода след 30 април до 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, срокът започва след 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез Портала за електронни услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис.

 

 

Leave a Comment