Научни и учебни центрове получиха още месец за кандидатстване по мярка 1.2 с бюджет над 29 млн. лв.

ден на фермера Садово 2022Удължава се срокът за кандидатстване по процедура за подбор на проектни предложения по подмярка 1.2. „Демонстрационни дейности и действия по осведомяване“ от мярка 1 „Трансфер на знания и действия за осведомяване“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. с един месец. Кандидатите ще могат да подават своите проектни предложения чрез ИСУН 2020 до 17.30 ч. на 30.10.2022 г.

Подмярката бе отворена на 18 юли, а срокът за кандидатстване бе до 30 септември.

Допустими кандидати по процедурата са висши училища, професионални гимназии, научни институти, научни центрове и опитни станции, които разполагат с опитни полета за провеждане на демонстрации.

Максималният размер на допустимите разходи за едно проектно предложение, представено от един кандидат по процедурата, е до 977 900 лева. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 29 337 000.00 лв.

По подмярка 1.2 може да се кандидатства за подпомагане на дейности по организирането и провеждането на демонстрационни дейности в областта на селското стопанство и горското стопанство. По този начин се цели повишаване на знанията и подобряване на уменията на земеделските и горските стопани и на заетите лица в техните стопанства чрез постигане на подходящо ниво на техническо и икономическо обучение, както и увеличаване на капацитета за достъп на знания и информация в областта на селското и горското стопанство.

Заповедта за удължаване на срока е публикуван на https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/

 

Leave a Comment