ТВ+ – нещо повече от телевизия

BASF

Служителите на тв канала бяха разпитвани от прокуратурата

Предполага се, че корпоративна коалиция атакува реалния тв собственик „Булсатком“ чрез Икономическа полиция и прокуратурата

Икономическа полиция и прокуратурата влязоха в ТВ+, за да търсят доказателства за двойното счетоводство на фирмата собственик  „БГ САТ“. Въпреки, че няма юридическа връзка между спортния канал и „Булсатком“, е общоизвестно, че именно сателитният оператор стои зад него. Това обаче е необявено, тъй като според Закона за електронните съобщения операторите няма право да участват в дружество – разпространител на информация. Двете фирми имат един и същ адрес, но са разположени на два съседни етажа.

От прокуратурата обясниха акцията с подаден сигнал до Инспекцията по труда, според който реалните възнаграждения на персонала на ТВ+ са по-високи от официално обявените. Което пък означава, че дружеството и служителите му ощетяват НОИ и НАП като внасят по-ниски осигуровки и данъци. Магистратите отказаха да посочат името на автора на сигнала. Те отрекоха започналото досъдебно производство срещу „БГ САТ“ да има връзка с публичната война между бТв и ТВ7 с „Булсатком“.

Както стана ясно, в края на миналата година двете телевизии съобщиха на абонатите на „Булсатком“, че от 1 януари спират излъчването по мрежата на техния оператор, тъй като той отказал да плати правата. Това се случи за бТв на 2 януари, докато ТВ7 все още продължава да се транслира, макар да има ултиматум, ча 11 януари ще спре.

Не е известно колко са абонатите на „Булсатком“ и какъв е пазарния дял на компанията. Ясно е обаче, че в последните година тя увеличи броя на клиентите си най-вече заради получените от ТВ+ права да излъчва Световното по футбол в Испания, световни тенис турнири и други.

Но това не е всичко, заради което ТВ+ днес бе атакувана.

От „Капитал“ напомнят, че ТВ+ бе нападната в началото на декември в ефир от изпълнителния директор на ТВ7  Николай Бареков заради получените права да излъчва българското футболно първенство. От телевизионното студио Бареков размаха пръст към Кирил Домусчиев и Тодор Батков, които според него продали правата за излъчване под масата на конкурента ТВ+. Българска национална телевизия също получи права да излъчва българското първенство, а според последните съобщения ще има и трета, неизвестна засега телевизия, която ще предава футбола.

От друга страна „Булсатком“  притежава лиценз за 4-ти мобилен оператор, получен още преди година. Компанията съобщи, че от тази година смята да реализира проекта. Припомняме, че след последната препродажба на БТК, се разбра, че тя става собственост на банкера Цветан Василев.

 

Leave a Comment