Глоби за агрочиновника, който бави отговор на жалба

земеделско министерствоЖалби, изпратени до земеделското министерство, престоявали години без отговор. За мен е унизително бюрократичното действие на администрацията“, коментира днес в „Бразди“ по БНТ аграрният министър проф. Димитър Греков. Във връзка с това той е наредил да се създаде Разпоредба, която да посочва сроковете за отговор и размера на глобите, с които ще бъде наказан чиновника, който не ги спазва.

Разпоредбата ще бъде качена на сайта на министерството.

Министърът съобщи, че ведомството е започвало да разработва електронна система за регистрация на зеленчукопроизводителите. „Това ще позволи да се знае с точност колко хора имат желание да стартират да се занимават с отглеждането на зеленчуци, на каква площ и какви сортове планират да отглеждат. Така по-лесно ще се направи разчет за финансирането и ще се търсят възможности за това“, допълни Греков.

Експертна комисия в МЗХ разработва новите правила за усвояването на средства по Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период. Те са изпратени до отделните браншови организации, които могат да ги допълнят. Правилата ще бъдат качени на сайта на министерството до края на август, където всеки ще може да отправи препоръки.

Leave a Comment