Фирма „Биосет“ невинна за червея в корнфлейкса на БНТ

Пловдивската фирма „Биосет“ се оказа невинна за червея в корнфлейкса на зрителка на БНТ. Лабораторните анализи на Агенцията за безопасност на храните показаха, че в проверените опаковки липсват „странични примеси и вредители“.

Репортаж на националната телевизия потресе преди седмица аудиторията. В него бе излъчен запис на жена, която разказва, че когато решила да направи закуска на детето си с корнфлейкса на „Биосет“ (името на фирмата не бе спестено), открила сред шоколадовите гранули бели червей. В „Биосет“ научили за случая от телевизионния репортер.

Още в същия ден от Агенцията по безопасност на храните иззели от търговската мрежа пакети от същия продукт. Резултатът от изследванията бил готов на 4 януари, увери се „Агропловдив“. Той категорично отрича наличие на червеи.

Според „Биосет“ най-вероятна за неприятния инцидент е версията, че в кухнята на потребителя е имало зърнен молец. Той развива поколение при над 25 градуса – температура, която може да се поддържа при отопляеми жилища и през зимата.

Дали „Биосет“ ще съди БНТ за нанесените щети, засега е неясно.

Leave a Comment