Игра „Аз в Европа“ ще разсмее публиката в градския парк

празник на младежите в ПловдивДесет отбора ще се състезават днес от 19 часа в Градската градина (Оркестрина) в Пловдив, откъдето започва младежкият празник, който ще протече под мотото „Игрите на Европа“. Отборите са от различни организации, работещи с млади хора като „Национална скаутска организация на България“, студентите от  AIESEC, ЦРД към Общинска библиотека Карлово и Градска библиотека Асеновград, екип „Млади лидери“, учениците от ПГЕЕ, доброволците на ПИЦ и разбира се, отбор от пловдивски журналисти. 

Игрите ще са по темите „Да се разхладим”, „Клюка”, „Познай държавата”, „Играй на сляпо”, „Аз в Европа” и др. Специален пункт с предизвикателства ще бъде организиран от Областен информационен център – Пловдив. Там, участниците и гостите на празника ще могат да проверят знанията си за случващото се в ЕС по интерактивен начин. 

По-рано през деня, от 17:30 ч. в Градската градина ще се проведе и вело-шествие. Час преди това всеки младеж може да се запише за участие и има шанса чрез томбола да спечели чисто нов велосипед.

Празникът ще приключи с награждаване на победителите и изпълненията на различни музикални и танцови групи от Пловдив: Central Side, Ni.Co, My Choice и др.

Leave a Comment