1500 полицаи и жандармерия пред Парламента, 40 автобуса от контрапротеста дотук

Към 9 ч 40 автобуса „случаен превоз“ с контрапротестиращи от Кърджали, Пловдив, Сливен и Благоевградско паркираха в столицата

жандармерия пред НС1500 души от жандармерията и полицията охраняват тази сутрин Народното събрание. Огромният брой униформени закриват гледката на протестиращите към служебния вход, така че те не могат да видят кои депутати пристигат за прегласуване на ветото на президента Росен Плевнелиев за актуализацията на бюджета.

23 автобуса с надпис „Случаен превоз“ изброи при входа към столицата на „Цариградско шосе“ бТВ. Те спират близо до площад „Независимост“, а пътниците, които слизат от тях обясвянат, че са тук, за да искат оставката на президента. Автобусите са със сливенска, пловдивска и кърджалийска регистрация. Отделно от тях други автобуси от Благоевградско също са пристигнали в защита на кабинета Орешарски. „Оставката на президента няма цена! Не съм спал тази нощ, за да дойда. Сам си платих“, каза мъж на средна възраст.

По данни на протестиращите БСП и ДПС са огрганизирали 600 автобуса в подкрепа на властта.

Мая Манолова пък заяви, че БСП никога не е организирала симпатизантите си, те сами поемат инициативите. Обратно на поведението на столетницата, кметовете на ГЕРБ били активни и принуждавали служителите на общинските фирми да се включват в протестите.

Към 9 часа автобусите на контрапротеста на бул. „Тодор Александров“ са 40. 

Протестиращите също са пред Народното събрание и скандират „Оставка“.

Leave a Comment