„Булсатком“ – четвъртият играч в мобилните услуги

Компанията ще започне да набира абонати в края на 2013 г.

На един българин се пада по телефон и половина

До края на 2013 г. „Булсатком“ ще стартира мобилни услуги за клиенти, с което ще стане 4-ия мобилен оператор в страната, заедно с МТел, Глобул и Виваком. В петък компанията взе лиценз за извършване на тази услуга от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) .

През декември 2011 г. три дружества – „Макс Телеком“, „Булсатком“ и „4Джи Ком“ получиха от Комисията за регулиране на съобщенията разрешения за използване на радиочестотен спектър. Приоритет за операторите в този обхват е развитието на широколентовите технологии за изграждане на трето и четвърто поколение (3G и 4G) мрежи, поясниха от КРС. Тези мрежи дават възможност за много по-високи скорости на предаване на данни, което от своя страна води до по-голямо разнообразие на предлаганите услуги за крайния потребител.

В момента проникването на пазара от 3-те първи оператора е 147%, казаха  още от КРС. Това означава, че на всеки българин се падат по 1.5 номера.

„Булсатком“ ще може да предлага  мобилни услуги на вече изгрaдената си абонатна база в обвързани пакети с телевизия и интернет подобно на Vivacom и Mtel. От офиса на новия мобилен оператор не оповестиха схемата, с която ще привличат абонати, нито се ангажираха с цени. Известно е, че смятат да се насочат  в предлагането на  т.нар. трипълплей – пакет от три услуги (телевизия, стационарен интернет и мобилни услуги).

През последните три седмици „Булсатком“ влезе в търговски спор с bTV Media Group и ТВ7. И двете медийни групи преговарят за нови договори с оператора, който твърди, че телевизиите го изнудват, опитвайки се да наложат много висока цена. Вчера стана ясно, че „Булсатком“ е предложила нова оферта на ТВ „Седем“, в която предвижда да бъде създаден отделен пакет с отделна цена за разпространението на двете програми, като 35% от таксите да остават за тв продуцента.

ТВ „Седем“ отговори

TВ „Седем“ спря излъчването на програмите на TВ „Седем“ и Супер 7 към оператора „Булсатком“ от полунощ на 12 януари, но от телевизията съобщават, че операторът продължава да извъчва незаконно чрез ефирно разпрострастранение TВ“Седем“.

„За  арогантното и пиратско  поведение на „Булсатком“ ще сезираме съответните е органи и  ще си потърсим правата в съда“ – заканват се от канала.

 

Leave a Comment