1000 дка гори край Свиленград унищожени от огъня

пожар в горатаНад 1000 дка горска територия вече е засегната в пожара край Свиленград. Продължават действията по гасенето на огъня и се очаква той да бъде локализиран. Направени са просеки, които да предотвратят неговото разрастване, съобщи аграрното министерство. Мобилизирани са достатъчно хора от горските стопанства и техника за справяне с огнената стихия.

Потушен е пожарът край Трън, който възникна в следобедните часове. Благодарение на отличната организация и бързата реакция на служители от ДГС-Трън, ДГС-Брезник и ДГС-Своге, огънят е овладяван. Засегнатата горска площ е около 23 дка.

По-рано през деня се възобнови и пожарът край село Искрец, но и той вече е потушен.

Благодарение на добрата организация и бързата реакция на горски служители, пожарникари и доброволци пожарът, възникнал над манастира в Кремиковци, е локализиран. Към момента засегнатата горска площ е около 120 дка. Екипи от над 50 горски служители от Държавно горско стопанство-София, съседни стопанства, както и от Регионална дирекция по горите-София заедно с служители на ПБЗН и доброволци са на терен. В потушаването на огъня е мобилизирана цялата налична техника. Четири специализирани автомобила за гасене на горски пожари, десет високопроходими МПС-та и друга противопожарна техника са включени в гасенето.

 

Leave a Comment