„Хубава си, моя горо“ от САЩ в подкрепа на протеста (видео)

наши в Лос Анджелис

Българите в САЩ често се организират в подкрепа на протестите у нас, които продължават вече над два месеца

В опит да помогнат за поддържането на духа на протестиращите няколко български музиканти се събраха в Бруклин и окуражиха недоволните от правителството чрез възможно най-добрия начин, който познават – с музика. Музикантите изпълниха в джаз вариант популярната народна песен „Хубава си, моя горо“, която често е наричана неофициален химн на България, пише онлайн изданието в САЩ examiner.com, цитирано от „Дневник.БГ“

Събитието е организирано от Росен Неделчев и неговата група Alter View. „Нашата борба не е само политическа, тя е културна. Не е заплашена само нашата политическа свобода, но и културната“, обяснява инициативата си Росен Неделчев.

На 22 август беше проведено второ събитие в Ню Йорк в Kitano Jazz Club, един от най-добрите клубове в Ню Йорк според джаз архивите.

Имената на пианиста Асен Дойков и на басиста Петър Славов са познати на местните и международните фенове на джаза. Това са двама от най-известните съвременни български музиканти. Тяхното участие в културното и политическото движение със сигурност ще доведе до по-голямо внимание и популярност през следващите дни. На това се надява Николай Николов, един от главните организатори, уточнява още авторът на публикацията.

Leave a Comment