Румен Порожанов подаде оставка, следват областните директори

Оттеглянето на шефа на ДФЗ е негово лично решение, заявиха от аграрното министерство

Румен ПорожановДиректорът на фонд „Земеделие“ и Разплащателната агенция Румен Порожанов е подал оставка вчера следобед. Мотивите за решението му не са ясни, предполага се, че са политически. Порожанов оглави ДФЗ през 2011 г., като преди това бе съветник на финансовия министър Симеон Дянков.

След като стана ясна оставката на Порожанов, Бойко Борисов коментира във Фейсбук, че оттеглянето на експерт на такова равнище ще застраши усвояването на евросредствата предвидени за земеделие през следващата година.

По непотвърдена информация оставка е подал и заместникана Порожанов Свилен Костов.

Пред БНР от земеделското министерство са потвърдили за напускането на Порожанов, като са изтъкнали, че оставката му не е искана и причините за решението му са лични.

Миналата седмица в Пловдив председателят на аграрната комисия в Парламента Светла Бъчварова заяви пред „Фокус“, че рокадите в областните структури на министерството трябва да се извършват внимателно, за да не подлагат администрациите на стрес. Тя обаче вметна, че най-вероятно някои от областните директори на ДФЗ и на Агенцията по храните ще бъдат сменени.

1 Comment

  1. Андрея Щерев каза:

    Правилно решение. И без това във Фонда правят само бизнес, а не политики за подобряването на сектора!
    А. Щерев

Leave a Comment